Content

Maak van je intranet een succes [11 artikelen]

0

Jouw (social) intranet verandert continu. Denk maar eens aan nieuwe mogelijkheden met artificial intelligence, machine learning en gezichtsherkenning. Leuk die nieuwe technische snufjes, maar een intranet of digital workplace is pas een succes als het ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers het nieuwe werkproces omarmen en de bijbehorende tools op de juiste wijze gebruiken?

In september stond het onderwerp intranet/digital workspace centraal tijdens ons featured topic. Heb je iets gemist? We zetten ze hier nog even voor je op een rijtje.

Digitale transformatie pas echt een succes met een digital workplace

Een digitale transformatie is niet mogelijk zonder digitale werkplek. Maar wat is de digitale werkplek precies en hoe kom je er? Auteur Arjan vertelt je in dit artikel dat er tientallen kansen liggen om het goed te doen, als je een solide plan hebt.

De 5 pijlers voor een succesvol intranet

Er komt nogal wat kijken bij het ontwerpen, selecteren, ontwikkelen, beheren en optimaliseren van een intranet of digitale werkomgeving. Wat Christiaan betreft zijn 5 factoren fundamenteel voor succes.

Slack als social intranet: 5 tips van Frankwatching

Online werken zit ingebakken in de bedrijfscultuur van Frankwatching. We weten niet beter: 11 jaar lang bestonden we zelfs zonder kantoor! Online vinden we elkaar via de tool Slack. Dit zijn onze tips om Slack in te zetten als social intranet.

Digitale werkomgeving? Medewerkers eerst!

De digitale werkomgeving of een intranet is van en voor de medewerkers in een organisatie. Zij hebben deze omgeving broodnodig om hun werk te doen. Dus is het zaak om deze omgeving voortdurend en zichtbaar te verbeteren voor die medewerkers. In dit artikel lees je hoe je dit stap voor stap aanpakt.

De digital workplace heeft altijd een online community nodig

Zonder een online netwerk is je intranet of de digital workplace verloren. Iedereen blijft binnen de organisatie dan op zijn eigen eilandje aan oplossingen werken, zonder te profiteren van wat er al is. Belangrijke lessen en informatie raken zoek, omdat niemand ze met elkaar deelt. Hoe kan een sociaal platform zorgen voor de gezamenlijke context die cruciaal is voor elk intranet?

Header digital workplaceDe 10 beste intranetten van 2017 wereldwijd

Dit jaar verscheen opnieuw het Intranet Design Annual van de Nielsen Norman Group, met daarin een overzicht van de 10 beste intranetten van 2017 en de belangrijkste best practices. En ook heel leerzaam, wat maakt nou eigenlijk dat een intranet géén winnaar is?

IntranettenIn behapbare stappen naar een digital workspace

Heb je weleens gehoord van het Digital Workplace Manifesto? Dit Manifesto gaat in op de vraag wat nu een goede digital workplace is. Wat maakt deze plek nou goed? En hoe kom je daar? Rik legt het in dit artikel uit.

Ga voor seamless: grip op je tools in een digitale werkomgeving

Elke organisatie die aan de slag gaat met een digitale werkomgeving of een intranet, komt er vroeg of laat achter dat er meer dan één tool mee is gemoeid. Een goede digitale werkomgeving brengt al die tools bij elkaar, op een manier die medewerkers echt ondersteunt in hun werk.

Digital workplace als eerste stap naar smart city

Gemeenten zetten de eerste stappen om de gehele digitale werkplek te moderniseren. En dat is hard nodig. Veel gemeenten hebben namelijk als doelstelling om een ‘slimme stad’ te worden. Wat is dat precies en wat zijn de trends in de lokale overheid? Freerk vertelt erover in dit artikel.

Gemeente: digital workspaceCase: zo verbind je succesvol 17 landen in 1 intranet

Het neerzetten en in gebruik nemen van een intranet wordt nog een grotere uitdaging als meerdere culturen, merken, talen en geografische spreiding een rol spelen. Hoe pak je de realisatie van een project met zoveel verschillende uitdagingen en dimensies aan?

Digital Workplace Awards: intranetten zijn innovatief, mobiel & bieden waarde

De winnaars van de jaarlijkse Intranet and Digital Workplace Awards zijn in september bekendgemaakt. Elk jaar geven deze awards een kijkje in de keuken van winnende (sociaal) intranetten en digitale werkomgevingen. Erik deelt in zijn artikel wat je ervan kunt leren.

header awards intranetOp de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen over intranet? Meld je dan op de overzichtspagina aan en abonneer je op dit onderwerp. Op die manier krijg je bij ieder artikel dat we publiceren over intranet een mailtje. Zo mis je niks!