How to

Verkopen & adverteren via Amazon: zo begin je

0

Amazon gaat definitief de stap naar Nederland wagen. Bedrijven kunnen zich nu registreren om straks via Amazon.nl producten te verkopen. Hoe kun je beginnen met het verkopen van producten? En hoe adverteer je op het platform? We zetten de best gelezen en handigste artikelen op een rij.

Eerst nog even het nieuws. Al jaren wordt er voorspeld dat Amazon actiever gaat worden in Nederland (tot nu toe verkochten ze enkel e-books via Amazon.nl), maar dit jaar schijnt het écht zover te zijn. Het is nog niet bekend wanneer Amazon de poorten daadwerkelijk opent, maar bedrijven kunnen zich al registreren. Een goede aanleiding om een aantal handige Frankwatching-artikelen voor je op een rij te zetten.*

Verkopen via Amazon: zo begin je

Zo start je met verkopen op Amazon [7 stappen]

Altijd al online producten willen verkopen of zelfs een webwinkel willen starten? In dit artikel lees je hoe je in 7 stappen start met het verkopen van je product op Amazon. De eerste stap? Bepaal binnen welke categorie je een product wil verkopen en onderzoek welke concurrentie je hebt. Zo krijg je al snel een beeld van waar je kansen liggen.

Verkopen via Amazon: de ultieme succesformule

Volgens Marco Coninx is het een ideale tijd om (online) producten te verkopen. Maar, niet via een webshop. Het verdienmodel van de komende 10 jaar is volgens hem: het verkopen van je eigen privatelabel-producten via externe platformen zoals Amazon. In dit artikel deelt hij zijn tips met je.

amazon

Handige tips

Amazon: laat je business snel groeien met een goede ROI

Een belangrijke factor om succesvol te worden op Amazon, is het kiezen van producten waar veel vraag naar is. Toch zegt dit niet alles. Dat wat je onder de streep overhoudt, is waar het om draait. Een goede marge op je product is daarbij cruciaal. Maar hoe bereken je die marge en ROI (Return on Investment)? En welke minimale marge en ROI moet je hanteren bij de keuze voor een product? In dit artikel een praktijkvoorbeeld.

Reviews op Amazon: zo ga je er zorgvuldig mee om

Het komt regelmatig voor dat een potentiële klant niet zeker weet of een product wel de juiste keuze is. Of dat een klant geen goed gevoel heeft bij de verkoper van een product. Vaak is dan de eerstvolgende stap: de reviews bekijken om ervaring van voorgangers te lezen. In dit artikel lees je meer over verschillende soorten reviews op Amazon en hoe je deze positief kunt beïnvloeden.

Verkopen op Amazon: verover je positie met optimale productplaatsing

Waar moet je beginnen als je je producten op Amazon gaat verkopen? In dit artikel legt Marloes de Jong uit waarop je moet letten bij het maken van een product listing. Kies bijvoorbeeld wel de juiste productcategorie en zorg voor een goede producttitel (met zoekwoorden en eventueel een usp).

Hoe domineer je de Amazon Buy Box?

Wie op Amazon wil verkopen, komt in aanraking met thema’s zoals rankings, prijsmanagement en… de Buy Box! Als je producten verkoopt die door meerdere aanbieders op Amazon worden aangeboden, deel je met deze andere aanbieders een productpagina. Hoe win je dan een aandeel in die Buy Box… of de gehele Buy Box? In dit artikel een paar goede tips.

amazon

Adverteren op Amazon

Zo maak je een succesvolle campagne op Amazon

Je kunt op twee manieren je producten laten opvallen: op een organische manier of via een (betaalde) campagne (oftewel een advertentie). In dit artikel vind je een handig stappenplan voor Amazon-campagnes.

Met Amazon advertising bovenin de zoekresultaten [8 succesfactoren]

Hoe behaal je een hoge conversie op je advertenties op Amazon? En hoe voorkom je dat je per ongeluk veel geld verliest? In dit artikel 8 succesfactoren, waaronder deze tip: start pas met adverteren als je een aantal vijfsterren-reviews hebt.

Verkopen op Amazon: 5 tips voor succesvolle advertising

Adverteren via Amazon, wat houdt dat precies in en welke kansen biedt het jouw business? Wat zijn de meest voorkomende advertentietypes en hoe maak je jouw campagnes echt succesvol? Jurre Oosterwechel neemt je in dit artikel stap voor stap mee in het adverteren via Amazon.

Hopelijk kun je na het lezen van deze tips een goede start maken. Veel succes!

Wellicht ook interessant om te lezen:

* Let op: Amazon verandert vaak en veel, waardoor de inhoud van de artikelen hier en daar verouderd kan zijn.