Social media

14x inspiratie voor je LinkedIn-posts [+ infographic]

0

Wat moet je nu weer op LinkedIn posten? De zoveelste ‘ik ben dankbaar voor…’-post, het ‘mijn leraar verwachtte niks van me, maar kijk nu eens waar ik sta’-verhaal of toch maar weer eens een polletje? Misschien kun je wat meer structuur in je aanpak gebruiken. In dit artikel vind je inspiratie voor meer variatie.

Ideeën voor LinkedIn-posts

Content Vista heeft een longread gemaakt met maar liefst 105 ideeën voor LinkedIn-posts. Als je dus inspiratie zoekt, kun je dat artikel doorploegen en de voor jou beste ideeën opslaan. Ik deel graag alvast een paar van mijn favorieten.

1. Schrijf over een persoonlijke ervaring en inspireer anderen

Dit is natuurlijk een bekend goudmijntje op LinkedIn. Deel een persoonlijke ervaring, liefst op een kwetsbare manier, en de likes en reacties stromen binnen. Tenminste, dat zie ik in mijn timeline veel gebeuren. Emoties raken mensen. En door jouw persoonlijke verhalen te vertellen, kunnen anderen je ook niet kopiëren. Ze zijn namelijk uniek.

2. Deel iets uit een boek dat je net hebt gelezen

Er zijn zoveel boeken en er is zo weinig tijd! Maar je kunt altijd mensen inspireren met een mooie quote of een interessant weetje dat je net hebt opgepikt uit een goed boek. Ook kun je je top 5 favoriete vakboeken delen en vragen om meer inspiratie.

3. Praat over vooroordelen of mythes in je vakgebied

‘Zorg jij even dat de website helemaal SEO-proof is en bovenaan alle zoekresultaten staat?’ Zo zijn er wel meer dingen die marketeers liever nooit meer willen horen. Of ergernissen van developers die samenwerken met marketeers. Of verzoeken die communicatieprofessionals niet meer kunnen zien. Ga zo maar door! Jij hebt ongetwijfeld ook wat vooroordelen of misverstanden meegemaakt in jouw vak, maak er gebruik van en praat erover.

4. Moedig anderen aan

Met dit type post moet je oppassen: het kan té zweverig zijn. Maar soms wil je gewoon iets positiefs verspreiden op social media. Dus waarom niet, moedig anderen eens aan! Overtuig ze om de volgende stap in hun carrière te zetten, of juist met sabbatical te gaan, of om een goede gewoonte aan te leren. Wie weet help je er iemand mee.

5. Deel iets over je mentor(s)

Welk advies van een mentor of collega draag jij al je hele leven mee? Hoe inspireert hij/zij jou of wat heeft hij/zij gezegd dat jou is bijgebleven? Schrijf daar eens een mooie post over. Let op: wel eerlijk zijn. Nep-posts worden er vaak snel uitgepikt door kritische volgers.

6. Deel iets wat je deze week hebt geleerd

Niet elke les die je op LinkedIn deelt, hoeft meteen een levensles te zijn. Het kan ook iets kleins zijn, iets wat je deze week hebt opgedaan. Het kan bijvoorbeeld iets pijnlijk grappigs zijn (‘Ik leerde deze week dat ik toch echt back-ups moet maken van mijn schrijfprojecten…’) of iets inspirerends (‘Ik besloot deze week eens niet met m’n koptelefoon op in de trein te zitten en raakte aan de praat met…’). Hoe dan ook, je kunt vast iets bedenken!

7. Praat over nieuwe trends in jouw vakgebied

Er zijn altijd wel nieuwe trends en ontwikkelingen waar je over kunt speculeren. Gaat het wat worden met de metaverse? Verslaat TikTok Instagram als go-to platform voor jongeren?  Houd de trends van jouw vakgebied in de gaten (op Frankwatching bijvoorbeeld 😉 ), dan heb je altijd wel iets om over te schrijven.

Infographic: ideeën om 7 dagen per week op LinkedIn te posten

In deze infographic deelt Content Vista alvast 7 handige ideeën voor LinkedIn-posts.

Infographic met 7 ideeën voor LinkedIn-posts.

Zorg voor balans in je LinkedIn-content

Eerder deelde Marjolein Bongers op Frankwatching al ideeën voor LinkedIn-content, inclusief tips voor afwisseling: ‘Post 4 bijdragen die interessant en waardevol zijn voor je LinkedIn-connecties. Daarvoor volgen ze je. Vervolgens post je één bijdrage die gaat over je eigen bedrijf of organisatie – dat kan bijvoorbeeld een demo of aanbieding zijn met een duidelijke call-to-action. En post tot slot één bijdrage die persoonlijk is, die gaat over jou of wat je bezighoudt.’

Voor meer tips voor balans in je LinkedIn-content (plus 51 ideeën), lees vooral Marjoleins artikel!

Bonustip: heb je niks te zeggen, post dan niks

Als je regelmatig op LinkedIn post, voel je misschien de druk om die regelmaat vol te houden. Misschien met als gevolg dat je onzinnige posts plaatst die niks bijdragen aan wat je professioneel wil uitstralen. Kwaliteit gaat boven kwantiteit! Dus als je even niks te zeggen hebt: post dan maar niks. Morgen weer een nieuwe dag.