Content

Zo optimaliseer je B2B-videocontent [4 lessen]

0

Hoe moet je je eigen videocontent optimaliseren? Zorg ervoor dat je consistent en authenthiek bent, zeker met de toename van AI-gegenereerde content.

In aflevering 105 van de Inbound4Cast ga ik in gesprek met Demi Groen. Demi helpt vanuit haar bureau Grow Video, organisaties met de strategie en creatie van video’s. Ze richt zich daarbij veel op educatieve explainer-video’s.

Demi deelt in de podcast verschillende inzichten over het effectief inzetten van video. In dit artikel zoomen we dieper in op 4 belangrijke takeaways uit het gesprek. Deze takeaways kunnen je helpen bij het optimaliseren van je eigen videocontent.

1. Consistentie is de sleutel tot succes bij videocreatie

Zo is het belangrijk consistent te blijven bij het maken en publiceren van video’s. Net als bij podcasting, moet je blijven posten om een publiek op te bouwen. Slechts 1 video zet geen zoden aan de dijk. Geef dus ook niet op na het plaatsen van maar 1 video. Daarmee kun je niet testen, want je hebt niks om te testen.

2. Authenticiteit wordt steeds waardevoller in het tijdperk van AI

Met de toename van AI-gegenereerde content, wordt authenticiteit steeds waardevoller. Daarom zullen we in de toekomst steeds meer op zoek gaan naar content van echte mensen, die authentiek overkomen. Zo moeten bedrijven zich richten op het overbrengen van de persoonlijkheid en authenticiteit van hun merk via video, in plaats van te vertrouwen op geautomatiseerde, onpersoonlijke content.

3. Verlies lange video’s niet uit het oog

Lange video’s mogen zeker niet aan belang inboeten, hoewel korte video’s zoals YouTube Shorts, TikToks en Instagram Reels steeds populairder worden. Lange video’s blijven waardevol. Vooral wanneer het gaat om complexere onderwerpen die meer diepgang vereisen.

Daarom is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen korte, pakkende video’s en langere, informatieve content. Door een mix van beide formaten aan te bieden, kunnen bedrijven inspelen op de behoeften van verschillende doelgroepen en kijkersvoorkeuren. Daarbij zijn korte video’s ook geschikt om langere video’s te promoten.

4. Experimenteren en analyseren

Blijf vooral experimenteren met verschillende videoformats en -stijlen om te zien wat resoneert met je publiek. Vergeet niet videoprestaties te analyseren, om te begrijpen wat werkt qua lengte, thumbnails, titels en meer. 9 van de 10 keer doen organisaties dat niet. Hoewel viraal gaan geen doel moet zijn en vaak niet te voorspellen is, kun je wel weer enorm veel leren van virale video’s.

Meer inzichten in B2B-video

In het volledige gesprek, geeft Demi haar visie op een tal van andere gerelateerde onderwerpen.

 • Het verschil tussen een bedrijfsvideo en evergreen-videocontent
 • Veel voorkomende beginnersfouten bij videocreatie
 • Het belang en de kansen van video-SEO
 • Het effectief inzetten van zowel lange video’s als shorts
 • Cameravrees overwinnen
 • De trend van eigen podcast- en videostudio’s bij B2B-bedrijven
 • De balans tussen trends en een langetermijnstrategie
 • Het opvolgen en optimaliseren van presterende YouTube video’s
 • De rol van persoonlijkheid en presentatiestijl in videosucces
 • De balans tussen authenticiteit en productiekwaliteit in video’s
 • Voor- en nadelen van de inzet van AI in videocreatie en distributie
 • Het belang van de eerste seconden van een video
 • De invloed van thumbnails en titels op succes
 • De verschillen tussen YouTube en TikTok

Inbound4Cast is een podcast over organisch groeien voor B2B-bedrijven. De volledige aflevering kun je hier kijken of luisteren:

Accepteer cookies