Online marketing

Jongerenmarketing: met deze 17 artikelen weet jij er alles over

0

Ruim twee miljoen Nederlanders zijn tussen de 10 en 20 jaar. Dat is bijna 12 procent van de gehele Nederlandse bevolking. Een grote groep die veel kan betekenen voor jouw merk. Maar hoe bereik je deze groep jongeren? Zij verwachten dat merken hun best doen voor hén. Met social media zoals YouTube, Snapchat & Instagram is een geheel andere marketingaanpak vereist in de wereld van jongeren dan de meeste organisaties gewend zijn. Hoe pak je dat aan?

Vorige week stond Frankwatching in het thema van ‘Jongerenmarketing’. In dit artikel vind je de beste artikelen van deze themaweek en heb ik nog wat ‘gouden-oude tips’ op een rijtje gezet. Zo gaat het jou ook lukken om jongeren aan jouw merk te binden. Voordat we beginnen met de artikelen vol tips over jongerenmarketing, neem ik graag de verschillende begrippen onder de loep. Er wordt namelijk gesproken over jongeren, millennials, generatie swipe en screenagers. Wat zijn de verschillen?

  • Millennials: geboren tussen 1980 en 1999. Opgegroeid met internet, hebben een toegang tot ontzettend veel informatie, maar zijn volwassen geworden in een tijd van conflict en financiële crises.
  • Screenagers: ze zijn geboren tussen 1995-2010. Ze hebben nooit een wereld zonder mobiele telefoons, internet of Google gekend. Het gebruik van social media is voor hen vanzelfsprekend.
  • Generatie Z: geboren ná 1999. Groeien op in een tijd van terrorisme, economische crises en als digital nativesDeze groep kan zich een wereld zonder internet niet indenken.
  • Jongeren: de grotere groep bestaande uit millennials, screenagers & generatie Z. Zijn +/- tussen de 12 en 23 jaar oud.

Zoals je ziet overlappen de verschillende groepen met elkaar. Wil jij een van deze groepen (beter) bereiken? Met onderstaande 17 artikelen moet jou dat ook gaan lukken.

De digitale wereld van technologie-dino’s uitgelegd aan jongeren

Internet voor jongeren is als water uit de kraan. Maar hoe leg je aan de huidige generatie uit hoe internet is ontstaan? Over honderd jaar zal niemand nog kunnen vertellen hoe het was om zonder internet, zonder smartphones, zonder tablets en zonder apps te leven. Is dat erg?

Experiential marketing: 6 tips om millennials voor je merk te winnen

Millennials hunkeren naar authenticiteit, beleving en een intense ‘customer experience‘. Met experiential marketing kun je dat bieden. Deze vorm van marketing ontstaat als je de customer experience rechtstreeks integreert met je marketingactiviteiten. Zo laat je doelgroepen meedoen en -denken met verschillende activiteiten en creëer je momenten waarop mensen intensief betrokken zijn bij jouw merk. Mark de Bruin legt in dit artikel aan de hand van 3 mooie voorbeelden en 6 lessen uit hóé je dat het beste kunt aanpakken.

Generatie Z bereiken? 5 onmisbare inzichten [infographic]

Onderzoek laat zien dat generatie Z gemiddeld negen uur per dag spendeert aan verschillende media. Waar liggen de interesses van deze generatie? Ze gaan uit naar entertainment, nieuwe technologieën en sport. Hun ‘helden’ zijn met name vloggers en komedianten. Ze houden van grappige verhalen, maar wel kort en origineel. Benieuwd naar meer inzichten? In deze infographic staan ze handig onder elkaar.

pijl-blauw-maaikeh Lees ook: alle artikelen over Jongerenmarketing (en ontvang ze voortaan via een mail-alert)

Doelgericht, selectief & realistisch: zo bereik je Generatie Z [6 tips]

Generatie Z is niet per se trouw of loyaal aan merken en verwachten dat merken hun best doen voor hén. Wil je ze bereiken, dan zul je behoorlijk wat uit de kast moeten trekken. In dit artikel van Dorthe Bussink staan de kenmerken van deze generatie voor je op een rij en ga je aan de slag met een marketingplan, gericht op generatie Z.

Jongerenmarketing: dit leer je van ASOS, X-travel & Abercrombie

Na het lezen van bovenstaande artikelen weet je waar jongeren zich mee bezighouden, en heb je volop tips gekregen over hoe je jongeren kunt bereiken. Verschillende merken zijn bezig met campagnes gericht op jongeren. Sommigen schieten recht in de roos met hun marketingstrategie. En anderen komen er ver naast terecht. Kelly Grötzinger deelt drie voorbeelden van goede of mindere goede campagnes.

Social video: zo verleid je jongeren met YouTube [onderzoek]

Als er één kanaal is waarop jongeren zijn te vinden, dan is het YouTube wel. Jongeren spenderen daar zeeën van tijd. 97 procent van de jongeren kijkt dagelijks naar social video en daarvan kijken negen op de tien via YouTube. Hoe bereik je jongeren via dit kanaal?

jongen video smartphone

Waarom je nu moet stoppen met de manipulatie van het puberbrein

De hersenen van pubers maken grote veranderingen door. Hierdoor hebben pubers over het algemeen een enorme honger naar intensiteit. Daarnaast zijn ze zeer gevoelig voor het oordeel van hun leeftijdsgenoten en erg beïnvloedbaar. Nu je weet hoe je jongeren, waaronder pubers kunt bereiken, komt de volgende vraag om de hoek kijken: mogen we pubers wel beïnvloeden met markeringsactiviteiten? Onno Hansen-Staszyński deelt in dit artikel inzichten over het puberbrein en pleit voor een gedragscode om het misbruik maken van de kwetsbare kanten van het puberbrein tegen te gaan.

Is het jongerenprotest verdwenen? Waarom het nog wél bestaat

Jongeren en ouders… ‘vroegah’ zetten jongeren zich af tegen hun ouders. Opzien baren, choqueren, het was onderdeel van hun identiteitsvorming. Al deze nozems, punks, rockabilly’s, hippies en middle of the road-jongeren voelden zich verbonden in hetzelfde gedachtegoed: wij gaan het anders aanpakken dan onze ouders. Anno 2017 lijkt jongerencultuur steeds minder een blok van protest tegen volwassenen. Wat is er gebeurd?

De 4 opvallendste communicatieblunders van politici tegenover jongeren

Met de verkiezingen in het zicht, mag een artikel over hoe politici met jongeren omgaan natuurlijk niet ontbreken. En politici kunnen nog een hoop leren van bovenstaande artikelen. Onno Hansen-Staszyński deelt de 4 opvallendste communicatieblunders van politici tegenover jongeren. Als marketeer zijn dit ook handige inzichten, want deze manieren van communicatie werken niet.

Meer weten over jongerenmarketing?

Wil jij je nog meer verdiepen in de wereld van jongerenmarketing? In onderstaande artikelen vind je meer handige tips!

Heb jij nog tips voor het bereiken en behouden van jongeren voor jouw merk? Laat het weten in een reactie.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.