Content

Summerreads: dé trends, tips & tricks voor social media

0

Nog eventjes en de zomervakantie is écht voorbij. Stap jij weer vol frisse moed je kantoor binnen? Neem dan even de tijd om te bepalen waar je staat. Ben je op weg om je doelstellingen te behalen? Wij zetten voor jou de beste, belangrijkste en handigste artikelen op het gebied van social media op een rij. LinkedIn, WhatsApp, Facebook, Instagram, Stories, en meer. Op die manier kun je even bijlezen – en waar nodig bijsturen.

De belangrijkste trends voor communities en social media

Hoe staat jouw community ervoor dit jaar? Wat stond er op je agenda, wat waren je prioriteiten en hoever ben je gekomen? Ken je je community echt, ben je mobiel en heb je het forum in de customer journey geïntegreerd?

Begin 2017 plaatsten we een artikel over welke trends dit jaar belangrijk zouden zijn voor social media. Livestreamen, chatbots, content met een houdbaarheidsdatum (Stories!): ze zijn de afgelopen maanden inderdaad veel voorbij gekomen. Welke van de 8 trends heb jij nog gemist? 

De trends van nu zeggen ook veel over wat we in de toekomst kunnen verwachten. Denk bijvoorbeeld aan fragmentatie, besloten diensten en hyperpersonalisatie. Zorg dat je hierop voorbereid bent!

Nog even op een rij:

social media trends

LinkedIn: de nieuwe interface & hoe recruiters je profiel bekijken

Dit voorjaar ging LinkedIn op de schop en kreeg het een nieuwe interface op desktop en laptop. Een nieuwe look en feel én functionaliteiten die op een andere plek te vinden zijn. Waar zet je de updates voor profielwijzigingen uit, hoe kom je bij je groepen en hoe kun je om aanbevelingen vragen? Dit en nog zes tips vind je in dit artikel. Heel waardevol, als je deze opties nog niet hebt teruggevonden. Ook zijn er 5 hacks of workarounds die je kunt inzetten sinds de nieuwe interface.

Grijp dit moment ook even aan om je LinkedIn-profiel op te frissen en te optimaliseren. Recruiters kijken namelijk op een andere manier naar jouw profiel dan je misschien denkt. En ook je gedrag op het platform is van belang: dit zijn de grootste don’ts.

En dan nog één nieuwe feature sinds het nieuwe interface: headers voor je company page. Met deze 3 tips maak je een goede afbeelding!

Nog even in een lijstje:

LinkedIn-profiel

pijl-blauw-maaikeh Geen enkele trend meer missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Zo kun je tóch je link-posts op Facebook aanpassen

Ook Facebook blijft ontwikkelen. Beheerders van pagina’s kregen daar niet al te lang geleden mee te maken: je kunt een link-post niet meer aanpassen. Dat is even schrikken, want bijna elke beheerder maakt daar veelvuldig gebruik van. Gelukkig zijn er drie omwegen waardoor je toch nog een link kunt posten, en zelf de afbeelding, titel en tekst kunt aanpassen.

Met deze knop krijg je meer likes op Facebook

Meer likes op Facebook, dat wil bijna iedere organisatie wel. Je kunt er een speciale Facebook-advertentie voor inzetten, maar er is ook een gratis manier om snel meer likes op je Facebookpagina te krijgen. En die manier is ook nog eens heel gemakkelijk.

Starten met adverteren op Facebook

Om je boodschap verder te verspreiden, is het interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden van adverteren op Facebook. Een groot voordeel is dat je je doelgroep heel specifiek kunt maken. Daarbij is het ook redelijk eenvoudig. Dit 5-stappenplan helpt je op weg.

Nog even op een rij:

Facebook post

WhatsApp: hoe je een brief van de advocaat voorkomt

WhatsApp is voor klanten een heel laagdrempelige manier om contact met je organisatie op te nemen. Maar WhatsApp is streng, en leeft haar voorwaarden strikt na. En dan kan het zomaar gebeuren dat je een brief van de WhatsApp-advocaat krijgt. Het overkwam Edvin Oklopcic, en hij legt uit welke regels er precies zijn voor zakelijk gebruik van WhatsApp. Daarmee voorkom je dat je in overtreding bent, als je besluit het platform in te zetten voor klantcontact.

WhatsApp regelgeving

Doelgroepen & social media

Wil je met je organisatie effectief aan de slag met social media? Dat begint met een strategie en plan van aanpak. Daarvoor wil je weten welke kanalen jouw doelgroep gebruikt, en hóe ze die gebruiken. In deze infographic lees je alles over de voorkeuren van verschillende generaties. Vervolgens kun je deze infographic gebruiken om te bepalen welke social media voor jouw bedrijf van belang zijn.

Als je socialmedia-strategie eenmaal staat, dan moet je hem nog uitvoeren. Tot leven wekken. Staat je why wel centraal? In dit artikel leer je van IKEA, Bart’s Fish Tales en HEMA.

Nog even op een rij:

Socialmedia_socialtoday_header

Instagram Stories & visual storytelling

In de eerste helft van 2017 wenden we aan Instagram Stories en kwamen er steeds meer functies bij. Instagram Stories ontwikkelde zich tot een mooie manier om jouw (merk)verhaal te vertellen. De naam zegt het al: het is heel geschikt voor storytelling. Leer waar je begint, als je zelf stories wil maken, én wat de kenmerken en voordelen zijn van Instagram Stories (oké, en één nadeel).

Visual storytelling blijkt een goede formule te zijn voor de verspreiding van je merkboodschap. Maar wat kenmerkt een visueel verhaal op social media? Uit onderzoek van de auteurs van dit stuk blijkt dat causaliteit, emotie en ruimte voor eigen interpretatie de 3 musthaves zijn van een sterk visueel verhaal. En dan zijn er ook nog 3 nice-to-haves: moment, thematiek en tekst.

Accepteer cookies

Nog even op een rij:

Instagram stories

Visuals op social media: het ultieme overzicht van alle afmetingen

Hoe groot moet een Instagram-afbeelding minimaal zijn? En in welke afmeting wordt de banner die je gemaakt hebt voor je Facebookpagina precies getoond? In deze infographic vind je alle afbeeldingsformaten voor social media op een rij. Handig!

ultieme-overzicht-social-media-afbeeldingen

Op de hoogte van socialmedia-ontwikkelingen?

We hopen dat je met deze eerste summerread goed op de hoogte bent van de ontwikkelingen op socialmedia-gebied. Er volgen ook nog summerreads over communicatie (& content) en online marketing. We zijn benieuwd: heb je nog aanvullingen, tips of opmerkingen op dit overzicht? Laat ze achter bij de comments!