Content

10x populair: trendupdate communicatie, campagnekalenders & slimmer (thuis)werken

0

De zomer is in volle gang, en daarmee is er ook ruimte voor reflectie. Want hoe staat het met het communicatievak? Liggen we nog op dezelfde koers als aan het begin van het jaar? En wordt het tijd voor een nieuw marketingplan? Dit waren de populairste Frankwatching-artikelen van juli.

1. Communicatie komt in ander vaarwater – een update van de trends 2020

Eind vorig jaar beschreef Renata Verloop de communicatietrends voor 2020. En toen kwam corona. De crisis heeft impact op het vertrouwen in de overheid. En op de positie van communicatie in de organisatie. Tijd voor een update dus!

Zeilboot

2. 8 taalfouten die online advertenties om zeep helpen

Je advertenties verliezen kracht als er fouten in staan. Om ervoor te zorgen dat jouw online advertenties wél goed scoren, vind je in dit artikel acht taalkundige fouten waarmee je je advertentiecampagne om zeep helpt. Opletten dus!

advertenties fouten

3. 11 boeken die je deze zomer wil lezen [tips van de Frankwatching-community]

Zomer, vakantie, tijd voor een boek! Zoek je nog een paar titels om open te klappen op de camping? Spijker je kennis bij met de boeken die getipt worden door professionals uit de Frankwatching-community!

Boeken tips voor in de zomer
4. Campagnekalender: onmisbaar onderdeel voor je marketingstrategie [+ handig template]

Waarborg jouw marketingstrategie met een campagnekalender. Dan sta je nooit meer voor een verrassing en vullen alle disciplines elkaar mooi aan. In dit artikel vind je een handig template.

Campagnekalender
5. 10 emotionele en briljante filmpjes waarvan je niet merkt dat ze reclame zijn

Reclames saai? Niet als ze inspelen op de emotie. Dat is een van de succesvolste manieren om te adverteren. En dan heb je soms niet eens door dat het om reclame gaat.

reclame6. Heeft COVID-19 effect op het biermerk Corona? [onderzoek]

Wat denk jij: moet biermerk Corona van naam veranderen? We vroegen het in een poll, en de overgrote meerderheid vindt dat het merk haar naam moet behouden. Maar wat blijkt er uit het onderzoek? Dat lees je hier.

Corona bier op het strand.

7. Wat marketeers van jonge ouders kunnen leren

Danny Oosterveer werd in mei voor de tweede keer vader, en ontdekte dat marketeers en communicatieprofessionals veel zouden hebben aan de vaardigheden van jonge ouders. Zo verandert het gedrag van hun kinderen (klanten) continu, zonder aanwijsbare reden.

marketeers

8. 3 tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is één van de belangrijkste tools om klanten aan je te binden en je bedrijfsdoelen te realiseren. Maar voordat je start, is het handig om in de belangrijkste metrics te duiken.

nieuwsbrief e-mail envelop

9. Slimmer (thuis)werken: dé tips & trucs voor de zomer

Zoom-vermoeidheid, online brainstormsessies, verstoorde concentratie… Voel jij je ook wat vaker moe? Dat is niet zo gek, omdat er in deze tijd een stuk meer van ons brein wordt gevraagd. Hoe laat je dit in je vakantie écht los? Alle handige tips staan in dit artikel voor je op een rij.

summerread kokosnoten

10. In 4 stappen een sterk marketingplan

Marco Boone is van mening dat het schrijven van een marketingplan noodzakelijk is om succesvol te zijn en alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Al schrijf je een effectief en succesvol plan anno 2020 wel op een andere manier dan je wellicht ooit geleerd hebt.

Marketingplan maken

Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Hier vind je alle Top 10-artikelen.