Social media

Social content creators opgelet! Tips voor jouw focus in 2023

0

Content maken in een constant veranderend socialmedialandschap is een uitdaging. Ik was op Social Media Marketing World in San Diego en heb de (soms verrassende!) toptrends voor je bijgehouden. Wat zijn de socialmedia-trends en -tools waar je nu echt mee bezig moet zijn?

Facebook is niet dood

Een van de meest opvallendste talks was die van Michael Stelzner, de oprichter van Social Media Examiner en het jaarlijkse event. Ik ben zelf al een tijd in de veronderstelling dat Facebook niet de toekomst is, maar Michael zegt dat Facebook verre van weg is. Er zijn massa’s mensen juist wel actief op Facebook, en het is volgens Michael dus slim om daar als bedrijf wel te zijn.

Zijn advies is zelfs om zakelijke content op je persoonlijke Facebookprofiel te plaatsen. Ook in een recent onderzoek van HubSpot komt naar voren dat we Facebook zeker niet moeten vergeten.

Short & easy video

Een onderwerp dat in bijna elke talk wel naar voren kwam: video. Maar dan wel op een makkelijke en efficiënte manier. Het alomvattende advies: spring in met videocontent, en probeer dat op een slimme manier te doen. Als het niet nodig is om een uitgebreide perfecte video te maken, houd het dan wat korter en simpeler.

Alle short & easy videosessies zaten propvol belangstellenden. Ik mocht zelf ook een sessie geven over smartphonevideo, waar veel vragen werden gesteld over tools om het videoproces simpeler te maken, zoals met automatische ondertitelingsapps.

AI in contentcreatie

In deze video zie je in de founder van Social Media Marketing World, Michael Stelzner, vol passie spreken over de toekomst van contentcreatie. Zijn advies aan socialmediamanagers en contentcreators: maak gebruik van gratis AI-tools. Zo kun je sneller en makkelijker nieuwsbrieven en artikelen schrijven, afbeeldingen maken en zelfs video’s bewerken.

groep selfie community

Community

Stop met zenden, en bouw een echte community. Dit thema kwam naar voren in talks rondom livestreaming, LinkedIn, Instagram en TikTok. Wees belangstellend voor de mensen die je volgen, ga in gesprek met de community, en creëer een band met je kijkers. In een constant veranderend socialmedialandschap, kan een community namelijk meer aan dan jij in je eentje. Dus focus in je content op interactie en 1-op-1-communicatie.

Evergreen content

In alle sessies van content creators op Insta, TikTok en LinkedIn kwam naar voren: bouw aan een contentbuffer. Maak video’s, foto’s, plaatjes en graphics die tijdloos zijn, zodat je niet elke week een content-sprint hoeft te maken. Verschillende creators lieten zien hoe ze af en toe een moment prikten om te werken aan tijdloze content. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s, video’s en graphics waarin verhalen worden verteld of veelgestelde vragen beantwoord worden.

Wat zijn jouw tips voor social content creators? Heb jij handige tools die je kunt delen? Laat zeker een reactie achter!