Content

10x populair: contentkalender in MS Teams, GPT-4 & AI inzetten voor SEO-content

0

Hoe maak je een contentkalender in MS Teams? Hoe zorg je voor goede onboarding voor nieuwe collega’s? En hoe zet je AI-tools in voor ijzersterke SEO-content? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van maart. Veel leesplezier!

1. DIY: de contentkalender in MS Teams die wél werkt

Een contentkalender in MS Teams? In dit artikel geeft Elbrich Raessen je tips om deze makkelijk zelf te maken. En, als het goed is wordt het resultaat wél door de hele afdeling Communicatie gebruikt.

2. Zelf video’s maken met AI + 5 handige tools

Je kunt artificial intelligence niet alleen gebruiken voor het genereren van tekst en afbeeldingen, maar ook voor video. Wat zijn de voor- en nadelen van AI voor het maken van video’s voor je bedrijf? En welke AI-tools kun je het best gebruiken? Een paar tips en overwegingen.

Illustratie van monteren van viceo bij artikel over video's maken met behulp van AI

3. 4-daagse werkweek voor fulltime salaris? Het kan, met deze 4 stappen

De 4-daagse werkweek is in opkomst. En het klinkt natuurlijk perfect: hetzelfde of zelfs meer resultaat, in minder tijd. Dat wil iedereen, toch? Maar hoe bereik je dit? In dit artikel bespreekt Sanne Westendorp de theorie en hoe je het in de praktijk kunt brengen.

4-daagse werkweek agenda.

4. GPT-4: het taalmodel maakt een flinke sprong vooruit

Op 14 maart presenteerde OpenAI de upgrade van hun taalmodel: GPT-4. Dit is de opvolger van GPT-3 (of 3.5) dat al in ChatGPT wordt gebruikt. Welke updates heeft het taalmodel gekregen? En wat maakt deze vernieuwde tool zo interessant? In dit artikel praat Sanne Bekkema je bij.

GPT-4 toont begrip van wat er in een afbeelding gebeurt.

Screenshot uit de introductie-video op YouTube.

5. Sterke employer branding valt of staat met onboarding [+ voorbeelden]

De employee journey is in veel organisaties ondergeschikt aan de customer journey. Charlotte van Unen wil in haar artikel een lans breken voor die employee journey. Goede pre- en onboarding zijn daarbij onmisbaar. Dit is de tijd tussen het besluit dat iemand bij jouw organisatie komt werken tot de 100e werkdag. Hoe zorg je voor de beste invulling hiervan voor je nieuwe medewerker?

onboarding

6. Zo beoordeel je een tekst(schrijver): 5 criteria

Sommige teksten zijn goed. Andere teksten niet. Maar… wat is er nou precies niet goed aan een niet goede tekst? In dit artikel vind je 5 criteria om een tekst(schrijver) te beoordelen en feedback te geven.

7. AI inzetten voor ijzersterke SEO-content

Het is soms goed om perfectionistisch te zijn als je content wil laten scoren in Google. Maar vaak verlies je hier veel tijd aan. Dankzij AI-tools bespaar je tijd en kun je dat perfectionisme juist voor je laten werken. De tools kunnen je bijvoorbeeld helpen bij deskresearch, je teksten bondiger te maken en een eerste opzet te maken. In dit artikel vertelt Jadwiga Peters je er meer over.

Computer met startscherm van google

Bron: Shutterstock.com

8. Sticky element op je website: onze lessen na 33 experimenten

Met een sticky element zorg je ervoor dat een website-onderdeel altijd binnen bereik is. Maar, is zo’n element altijd succesvol? Laat je inspireren door de uitkomsten van 33 experimenten.

Kauwgom ter illustratie van eensticky element

9. 7 tips voor SEO-content die future proof zijn

Met de komst van onder andere de featured snippet daalt het organisch verkeer naar je site. Hoe zorg je er nou voor dat mensen vanuit Google toch doorklikken? Bekijk deze handige tips.

10. 6 socialmedia-trends om je op te focussen in 2023 [onderzoek]

Shoppen op social media, AI en social search… Met welke socialmedia-trends moet je rekening houden in 2023? Dit zijn de opvallendste inzichten uit onderzoek.

Effectieve platformen voor community building - bron HubSpot

Bron: HubSpot

Dit was de top 10 van maart 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.