Content

10x populair: contentcreatie met AI, nieuwe LinkedIn-functies & dag smartphone 👋

0

Is een leven zonder smartphone dichterbij dan we denken? Hoe optimaliseer je je contentcreatie met AI en hoe zorg je ervoor dat je het juiste marketingbureau kiest? Dit – en meer – vind je in de top 10 meest gelezen Frankwatching-artikelen van april. Veel leesplezier!

1. Een leven zonder smartphone is dichterbij dan je denkt

De smartphone lijkt niet meer weg te denken uit ons leven. Maar het einde van dit dominante apparaat lijkt dichterbij dan je denkt. Dankzij de komst van web 3.0 wordt de smartphone in de toekomst misschien wel vervangen.

Persoon met smartphone.

2. Nieuwe features in Edge maken van Chrome een lachertje

Edge laat Chrome ver achter zich liggen met zijn nieuwste features. Volgens Michiel Brand is dit nu de superieure browser. Lees hier wat er nieuw is en waarom je de overstap moet maken.

Bingsearchengine

3. 7 nieuwe LinkedIn-functies die je niet mag missen

LinkedIn komt met steeds meer nieuwe functies. Van posts inplannen en extra zoekfilters tot een nieuwe contentrubriek. Wil jij op de hoogte blijven? Lees in dit artikel een handig overzicht van de meest recente toevoegingen.

LinkedIn bron: Nuchylee / Shutterstock.com

4. 9 nieuwe (AI-)tools & functies in Canva die je echt wil proberen

Canva heeft 9 nieuwe AI-tools en functies toegevoegd die een echte game changer kunnen zijn. Zo kan je nu animaties maken en een text to image-tool gebruiken. Het zijn nogal wat ontwikkelingen. Het gaat om (AI)-tools die je nu overal op internet kan vinden, maar dan een hele verzameling op één plek. Heel handig én efficiënt.

Canva

5. Weg met die spatie: deze woorden moeten aan elkaar

We doen het allemaal wel eens: een spatie zetten in een woord dat eigenlijk een samenstelling is. Wat zijn nu eigenlijk de regels daarover?

Waar we vaak de fout in gaan, zijn samenstellingen van meerdere woorden:

  • studentenuitwisselingsprogramma
  • loopbaanadviestraject
  • onlinemarketingplan

In dit artikel vind je verschillende soorten fouten die we op de redactie vaak spotten. 👀

foto van een mevrouw bij artikel over spatie.

6. De inzet van AI voor contentcreatie: 10 tips voor de perfecte prompts

Met AI-tools kun je heel veel! Hoewel de meeste AI-tools niet zo ingewikkeld in gebruik zijn, is het toch handig om er enige kennis over te hebben. Op die manier kun je er het meeste uit halen. Zo ben je met een goede prompt al een heel eind op weg. Lees hier 10 tips voor het schrijven van jouw perfecte prompt.

AI & contentcreatie prompts tips.

7. Zo gebruik je ChatGPT in contentmarketing

Het is een populair onderwerp. De één vindt het een revolutionaire doorbraak, de ander noemt het een flop. Ja, ChatGPT trekt veel aandacht. Er zijn tal van mogelijkheden met deze AI-functie. Zo kan je ChatGPT ook inzetten voor contentmarketing. Maar hoe doe je dit?

In dit artikel deelt marketingstrateeg Kim Pot haar kennis over de combinatie van ChatGPT en contentmarketing.

Vrouw aan het werken aan een bureau bij artikel over ChatGPT gebruiken in contentmarketing

8. Gaat de nieuwe social-app Lemon8 TikTok vervangen?

Het moederbedrijf van TikTok heeft een nieuwe socialmedia-app gelanceerd: Lemon8. In de U.S schieten de downloads van deze app al omhoog. Is het mogelijk dat Lemon8 TikTok gaat vervangen? En wat maakt deze nieuwe app zo interessant?

De app Lemon8, de vervanger van TikTok.

9. Trap niet in de salestrucs: zo kies je het juiste marketingbureau 

Het juiste marketingbureau kiezen kan nog een hele opgave zijn. Lees in dit artikel hoe je salestrucs kan doorzien en een marketingbureau kan vinden die echt bij je past.

marketingbureau kiezen

10. Voorbij de AI-hype: kansen, risico’s & beleid 

AI is een enorme hype geworden. Maar veel organisaties vragen zich af wat ze in de praktijk aan moeten met deze AI-tools. Lees hier hoe je het toepast, welk beleid je moet maken en hoe je je kansen pakt.

AI kansen, risico's en beleid.

Dit was de top 10 van april 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.