Content

10x populair: de impact van AI, clichés op websites & ChatGPT voor SEO

0

AI, ai, ai… De artikelen over kunstmatige intelligentie vliegen ons om de oren. En dat is ook te zien in de top 10 van juni, met blogs over ChatGPT voor SEO, de impact van AI op design en hoe je mensenwerk van dat van AI onderscheidt. Maar er komen ook andere onderwerpen aan bod, zoals clichés in webteksten en handige apps voor de zomervakantie. Veel leesplezier!

1. ChatGPT voor SEO: de do’s & don’ts

Artificial intelligence gebruik je misschien al voor teksten, afbeeldingen en video’s. Maar zet je het ook al in voor je online vindbaarheid? In dit artikel vind je do’s & don’ts voor het werken met ChatGPT voor SEO.

Mens met pen en robot ter illustratie van AI en mensenwerk bron Shutterstock

2. De immense impact van AI op design

Net als voor de inzet van AI bij copy, geldt ook voor design dat het een aantal werkzaamheden kan vereenvoudigen of versnellen. Het lijkt een kwestie van tijd voor deze snel ontwikkelende technologie perfect in staat gaat zijn om beeld te genereren. In dit artikel lees je over de enorme impact van AI op (digital) design, welke kansen daarbij ontstaan en wat de risico’s zijn.

impact van artificial intelligence AI op design

3. Delete! ❌ 10 clichés die vandaag nog van je website kunnen

Next level, mensen in hun kracht zetten, resultaat gericht zijn… Dit soort clichés in webteksten moet je vermijden.

Proppen papier met tekst ter illustratie van clichés op je website

4. Betrapt! Hoe je AI van mensenwerk onderscheidt – en of je dat moet willen

Sinds de komst van generatieve AI wordt het steeds moeilijker om echt van nep te onderscheiden. In dit artikel vind je handige tools en tips, maar ook de vraag: moeten we dit wel willen? En zo ja, hoe onderscheid je door AI gemaakte content?

The Creation of Adam, geschilderd door Michelangelo.

5. ChatGPT als de alwetende stagiair: zo ga je aan de slag

Hoe maak je van AI en contentmarketing een goede match? Ook tijdens de Content Conference van Frankwatching kwam AI aan bod. Marlieke Bakker deelt in dit artikel de inzichten die ze tijdens het event opdeed.

Robothand assisteert persoon bij schrijven ter illustratie van ChatGPT als stagiair (1)

6. 11 top-apps voor een actieve & creatieve zomer

De lucht is blauw (maar voor hoelang nog?), de zon schijnt (op welk terras?) en de vogeltjes fluiten (maar welke vogel is het?). In dit artikel deelt mijn collega Sanne Bekkema handige en leerzame apps tot apps die je eropuit laten gaan. Wat is jouw favoriet?

Afbeelding bij artikel met de leukste apps voor de zomer.

7. AI-content van kwaliteit? Combineer deze 3 tools

Niet 1, niet 2, maar 3 AI-tools inzetten voor je contentcreatie. Klinkt als veel? Dat is het niet! De combinatie van ChatGPT, Neuroflash en Jasper.ai blijkt namelijk ideaal voor leuke, passende én unieke AI-content.

Post-it met AI erop ter illustratie van AI-content bron Unsplash

8. 15 tips & tricks om AI te benutten voor SEO

Met AI versnel je tijdrovende taken zoals een zoekwoordenonderzoek, het schrijven van XML-bestanden en nog zó veel meer. Als je weet welke AI-tools je moet gebruiken, worden jouw optimalisaties nog krachtiger. Je leest er meer over in dit artikel.

9. Een pragmatische socialmedia-strategie in 8 stappen

Heb je een social strategie die in een laatje ligt te verstoffen? Zonde! Een pragmatische socialmedia-strategie helpt jou op weg in het uitzetten van de juiste koers. Zo pak je dat aan.

Model van Positive Digital.

Model van Positive Digital.

10. Hoe integreer je ChatGPT in je contentproces?

Weer een artikel over ChatGPT? Ja, maar dit keer met een andere insteek. Het gaat vaak over wat je met ChatGPT kan, maar nog niet vaak genoeg over: hoe maak je het onderdeel van je contentproces? Kim Pot deelt in dit artikel haar learnings.

Vrouw op telefoon.

Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Dit was de top 10 van juni 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.