Content

10x populair: opvallende mediamomenten, Instagram Threads & generatieve AI-trends

0

Wat waren de meest opvallende mediamomenten van 2023? Wat is Instagram Threads nou precies en wat maakt dit platform bijzonder? En van welke trends in neuromarketing, Instagram, TikTok en generatieve AI moet je op de hoogte zijn? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand december.

1. De 10 opvallendste mediamomenten van 2023 [deel 2]

Het verdwijnen van het iconische Twitter-logo, Extinction Rebellion, de mugshot van Donald Trump: het waren opvallende mediamomenten in 2023. Wat waren de meest opvallende mediamomenten waar we in 2023 niet omheen konden? Berber Stolte en Steff van Dorp hebben die van de tweede helft van 2023 op een rij gezet.

De opvallendste momenten van de eerste helft van 2023 kun je nog teruglezen in dit artikel.

Opvallendste mediamomenten van 2023.

2. Wat is Instagram Threads & wat maakt dit platform bijzonder?

5 juli 2023 lanceerde Instagram Threads, maar in Europa was het nog niet beschikbaar. Sinds 14 december was de app ook voor ons te downloaden, dus tijd om erin te duiken! Wat is Instagram Threads en wat maakt dit platform eigenlijk bijzonder? Sanne Bekkema vertelt je er meer over in dit artikel.

Enne… volg je Frankwatching al op Instagram Threads? 😄

Instagram Threads

3. Zo gebruik je AI bij het vinden van een baan

AI biedt al veel indrukwekkende mogelijkheden in alle opzichten, maar heb je het ook al eens gebruikt bij het vinden van een nieuwe baan? ChatGPT en andere AI-platforms kunnen je goed helpen met je sollicitatie. Sebastiaan van Rijsewijk geeft je handige tips & voorbeelden die je direct kunt toepassen.

Twee mensen die elkaar de hand schudden

Bron: Tima Miroshnichenko via Pexels.com

4. Zo gaat generatieve AI ons werkleven in 2024 veranderen [5 trends]

December en januari zijn echt de maanden van de trends. En 2023 was het jaar van AI. Er is zijn zó veel ontwikkelingen geweest op het gebied van AI, en dat zal nog wel even zo blijven.

Jan Scheele schreef een interessant artikel over generatieve AI in 2024 en hoe het ons werkleven gaat veranderen. Gezien de snelle ontwikkelingen, zegt hij er zelf al bij: “Het aantal nieuwe gave tools en upgrades in de afgelopen 12 maanden was verbazingwekkend. Elke keer weer denk je dat je alle tools en functionaliteiten weer kent, maar aan het einde van de dag is die kennis alweer verouderd. Een trendartikel schrijven voor 2024 is dan ook een interessante opgave, toch ga ik het proberen!”

Afbeelding bij artikel over Generatieve AI.

5. Neuromarketing verandert onmiskenbaar in 2024 [6 trends]

Het was alweer 7 jaar geleden sinds het laatste artikel over de trends in neuromarketing, dus het was wel weer tijd voor een nieuw trend-artikel met dit thema. Tim Zuidgeest werpt een blik op de toekomst van neuromarketing: wat komt eraan, wat is de impact van AI en waarom is neuromarketing nog niet dood verklaard?

Hersenen bron: Joenk / Shutterstock.com

bron: Joenk / Shutterstock.com

6. Loop voorop met Instagram & TikTok: dit zijn de trends voor 2024

Om de aandacht van je publiek te vangen én vast te houden is het van belang om je in 2024 op een socialmedia-strategie voor Instagram en TikTok te richten die voortdurend in beweging is. Kirsten Jassies vertelt je over de Instagram- en TikTok-trends voor 2024. De belangrijkste draaien om nieuwe vaardigheden in contentcreatie en AI en om veranderende algoritmen.

Daarnaast vertelt ze hoe je met deze trends omgaat als bedrijf. Handig!

TikTok bron: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

bron: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

7. De beste kerstcommercial van 2023, volgens het brein

De grote merken van Nederland lanceerden in december weer hun kerstcommercials (altijd genieten). Van HEMA’s schattige Siepie tot AH’s eenzame Ome Ko: wat was eigenlijk de beste kerstcommercial van 2023 volgens het brein van de consument en waarom? Ze werden langs de neuro-meetlat gelegd en daar kwamen weer interessante best practices uit. Wie de grote winnaar is? Dat lees je in dit artikel.

de beste kerstcommercial van 2023

8. Op zoek naar een goede serie, film of documentaire? 9 kijktips!

Nog aan het genieten van de vrije tijd in je kerstvakantie of ben je gewoon op zoek naar goede films, series en documentaires waar je de koude wintermaanden mee door kunt komen? Claire van Helsdingen heeft 9 kijktips over tech, (social) media, AI en de maatschappij voor je op een rij gezet.

films, series en documentaires over tech, (social) media, AI en de maatschappij

9. Zo onderscheid je je als merk, altijd en overal

Onderscheidend zijn, dat wil elk merk natuurlijk wel. Toch lukt het weinig merken om écht het verschil te maken, want ja, hoe krijg je dat voor elkaar? Door nóg onderscheidender te zijn, zegt Vincent van Kruisbergen in zijn artikel. Hij legt uit hoe ook jij ervoor zorgt om als merk altijd en overal onderscheidend te zijn.

Iemand die opvalt, en dus onderscheidend is, tussen de menigte.

10. Slimmer digitaal werken in 2024: AI, hybride & data [10 trends]

Dachten we net dat we ons, na de coronapandemie, konden concentreren op het uitvogelen van hybride werken, krijgen we AI voor de kiezen. We zijn ons inmiddels al een jaar aan het verwonderen over AI, maar in 2024 is het tijd om er écht mee aan de slag te gaan. Daarom bespreekt Rik Mulder 10 trends om slimmer digitaal te werken in 2024. Hij gaat in op hoe we in 2024 écht op nieuwe manieren kunnen gaan werken. Niet alleen met AI, maar ook met andere technologie.

Afbeelding bij artikel over slimmer digitaal samenwerken.

Dit is de top 10 van december 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van andere maanden? Die vind je hier.