Social media

Social messaging: 19 artikelen waarmee jij helemaal op de hoogte bent

0

Social messaging is enorm aan het groeien. En daarmee groeit ook de inzet van WhatsApp en Facebook Messenger voor zakelijk gebruik. Maar hoe zet je het nu succesvol in? En hoe zit het met regelgeving voor social messaging? 

Vorige week stond Frankwatching in het thema van social messaging. In dit artikel vind je alle artikelen rondom dit thema. En onderaan het artikel vind je nog ietwat oudere artikelen over dit onderwerp. Hoewel de ontwikkelingen ontzettend snel gaan, vind je ook in deze wat oudere artikelen relevante tips. Maar eerst over de allernieuwste artikelen. Je leest alles over chatapps, chatbots, hoe je WhatsApp en Facebook Messenger in kunt zetten en je kunt twee video’s bekijken. Zo ben je straks helemaal op de hoogte en kun jij ook aan de slag met social messaging voor jouw organisatie.

Alles over social messaging voor bedrijven in 2017: van apps tot chatbots

Met social messaging voor bedrijven wordt bedoeld: het contact tussen klant en organisatie via social messaging-apps. In dit artikel lees je er van alles over. Waar komt social messaging vandaan en wat zijn chatbots? Het artikel bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte gaat specifiek over social messaging-apps. Het tweede gedeelte gaat over chatbots. Wat is een chatbot eigenlijk en hoe zet je een chatbot in op bijvoorbeeld Facebook?

Chatbots & social messaging: dit kun je ermee [explanimation]

Verloopt al het klantcontact in 2020 via chatbots? Met de snelle ontwikkelingen zou het zomaar kunnen! Klinkt het nog als een ‘ver-van-je-bed-show’? In deze explanimation zie je wat een chatbot is, maar wordt ook duidelijk hoe chatbots anno 2017 al worden toegepast.

Accepteer cookies

Chatapps, they’re huge! 3 tips om je op 2020 voor te bereiden

Hoeveel mensen gebruiken chatapps nu daadwerkelijk? Over gebruikersaantallen kan Nicole van Hoof Trumpiaans kort zijn: they’re huge! Facebook Messenger had in juli 2016 wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers. En WhatsApp in Nederland heeft al meer dan 11 miljoen actieve gebruikers. Spreken we al van een chatapp- of chatbotrevolutie? Volgens Nicole van Hoof is dat nog even afwachten, maar ze heeft je alvast 3 tips om je voor te bereiden op 2020.

Met social messaging krijg je persoonlijker & sneller contact met je klant

In de vorige artikelen kon je al lezen dat de gebruikersaantallen voor social messaging-apps hoog zijn. Moet je als organisatie dan écht aan de slag met social messaging voor klantcontact? En hoe moet een bedrijf erin investeren en wat levert het nu eigenlijk op? In dit artikel zoekt Chris Schoonens het voor je uit.

Chatbots: zo gaan deze virtuele assistenten steeds meer voor je werken

De tijd dat de chatbot alleen maar een paar regels wist en je niet snapte is voorbij, want chatbots worden steeds meer zellflerend door Artificial Intelligence. Hoe werkt dat? En wat kan een chatbot op dit moment al voor je doen? Pelpina Trip legt het je in deze video uit.

Accepteer cookies

24 uur lang alleen maar mogen chatten: zo reageren jongeren [experiment]

Jongeren lijken verslaafd aan hun smartphone. In plaats van met elkaar te praten en elkaar aan te kijken, lijken jongeren liever online te zijn. Is dat echt zo? Onno Hansen-Staszyński zocht het voor je uit met een experiment. Een klas met jongeren mocht 24 uur met niemand praten, niemand aankijken of aanraken en alleen maar chatten via WhatsApp. Benieuwd naar hun ervaringen?

jongeren telefoon

Een chatbot voor je bedrijf: 6 learnings voor een optimaal ontwikkeltraject

RikJan Peters ontwikkelde binnen zijn organisatie de chatbots ‘Zjef’. De bot helpt zzp’ers een succesvolle start te maken door gemak, overzicht en kennis te bieden. Het maken van deze bot ging met vallen en opstaan. In dit artikel krijg je een kijkje in de werkwijze en learnings voor het maken van chatbots.

Amy, Meekan en Yala: jouw nieuwe collega is een chatbot

Jarno Duursma zei het al eerder op Frankwatching, maar ook in dit artikel zegt hij het weer: we staan nog maar aan het prille begin van het tijdperk van de digitale butler. Het tijdperk waarin wij in gesprek gaan met kunstmatige intelligentie in een H2A (human to algorithm)-omgeving. Thuis, via een helpdesk en intern bij je bedrijf. In dit artikel krijg je een overzicht van chatbots voor op kantoor, als een soort collega zeg maar.

Dark social & webagenten: zo gaat de politie om met social messaging

Voor de politie is social messaging een onmisbare manier om naast fysiek ook online waakzaam en dienstbaar te kunnen zijn. In dit artikel deelt Rick de Haan de acties en uitdagingen van de politie met social messaging. Ook werpt hij een blik op de toekomst, welke rol kunnen chatbots hierbij gaan spelen?

Social messaging: de juridische beperkingen én mogelijkheden

Als je aan de slag gaat met social messaging, is er een onderdeel dat je niet mag vergeten: de juridische beperkingen én mogelijkheden. Als iets ‘schriftelijk’ moet worden aangeschreven, dan mag dit bijvoorbeeld met WhatsApp. Maar hoe zit het met gesprekken tussen organisaties en klanten via social messaging? Mag iemand van een webcareteam afspraken maken via social messaging? En zijn zowel het bedrijf als de consument daaraan gebonden? Charlotte Meindersma brengt je op de hoogte van de laatste regelgevingen.

Zakelijk WhatsApp: zo voorkom je een brief van de advocaat

Op 92 procent van de smartphones is WhatsApp geïnstalleerd. En dat WhatsApp een blijvertje is, werd een tijd geleden al duidelijk. Maar wanneer mag je WhatsApp wel en niet inzetten voor jouw organisatie? Je wil natuurlijk voorkomen dat je door WhatsApp wordt verzocht te stoppen met het gebruikmaken van hun app. Edvin Oklopcic kreeg zo’n verzoek van WhatsApp en legt je uit wat wel en niet mag.

pijl-blauw-maaikeh Lees ook: Alles over Social messaging in de collectie (en ontvang ze voortaan via een mail-alert)

Meer weten over social messaging?

Wil jij je nog meer verdiepen in de wereld van social messaging? In onderstaande artikelen vind je meer handige tips!

Hopelijk ben je nu helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom social messaging. Zet jij social messaging al in voor jouw organisatie?