Content

10x populair: Magic Studio, Bluesky en socialmedia-trends voor 2024

0

Wat zijn de grootste socialmedia-trends voor 2024? Hoe volgen Instagram en Facebook je online? En wat moet je weten over de nieuwe regels van Gmail en Yahoo? Dit – en meer – vind je in de top 10 best gelezen Frankwatching-artikelen van de maand oktober.

1.WhatsApp rolt kanalen uit: dit moet je weten

WhatsApp heeft in 150 landen ‘kanalen’ gelanceerd. Personen en organisaties kunnen nu content delen met gebruikers die zich geabonneerd hebben. Hoe dit nu precies werkt? Lees het in dit artikel!

Papieren vliegtuig met envelop ertussen ter illustratie van berichten zenden via nieuwe WhatsApp-kanalen

2. De 6 grootste socialmedia-trends voor 2024

Waar kan je je als marketing- en communicatieprofessional op voorbereiden komend jaar? Sjef Kerkhofs laat in zijn artikel de 6 grootste socialmedia-trends van 2024 aan bod komen. Waaronder short form-video’s, social commerce en de rol van content creators. Benieuwd naar de rest? Lees dan hier het artikel.

Persoon scrolt door een Instagram pagina heen over purpose.

Bron: cottonbro studio
via Pexels.com

3. Contentmarketeers opgelet: dit zijn dé 9 trends voor 2024

Wil je nog een blik in de toekomst werpen? Linda Krijns heeft het in haar artikel over 9 belangrijke contentmarketingtrends die in 2024 een rol gaan spelen bij succesvolle contentstrategie en -creatie. Ontdek hier wat deze trends zijn en maak extra impact met je content!

2024 bron: Sorapop Udomsri / Shutterstock.com

bron: Sorapop Udomsri / Shutterstock.com

4. 7 cruciale aandachtspunten voor lokale SEO [handige checklist]

Lokale SEO kan grote impact hebben op het succes van jouw bedrijf. Wil jij met jouw bedrijf vindbaar zijn in jouw regio? In deze checklist vind je 7 cruciale aandachtspunten met waardevolle inzichten en praktische tips, zodat jouw SEO goed op orde is.

Landkaart met rode pins op telefoon ter illustratie van lokale SEO en vindbaarheid

5. Canva lanceert Magic Studio: ontdek alle nieuwe AI-tools

Foto’s veranderen in presentaties, content in diverse talen laten vertalen en ongewenste video-achtergronden laten verdwijnen. Het is allemaal mogelijk met Magic Studio van Canva. Pelpina Trip nam een kijkje naar alle AI-mogelijkheden van deze nieuwe designtool. In dit stuk lees je wat je er allemaal mee kan doen!

Canva bron: FellowNeko / Shutterstock.com

bron: FellowNeko / Shutterstock.com

6. Bluesky als alternatief voor Twitter/X: wat is het & hoe werkt het?

Steeds meer X-gebruikers verlaten het platform. Het wordt dus tijd om te kijken naar alternatieven. Bluesky kan zo’n alternatief zijn. Steeds meer Nederlanders zijn actief op dit socialmedia-platform en het heeft dezelfde look and feel als X. Lees hier wat het is en hoe je het inzet voor marketing en communicatie.

Bluesky social op telefoon.

Redactionele bronvermelding: LanKS / Shutterstock.com

7. Zo scoor je als gemeente op LinkedIn, Instagram en Facebook [onderzoek]

Als je als gemeente een goed lopende socialmedia-pagina hebt, dan bereik je meer inwoners. Je kan ze sneller informeren en kan met diverse inwoners een gesprek aangaan. Maar hoe maak je zo’n goede socialmedia-pagina? In dit artikel worden socialmedia-pagina’s onder de loep genomen. Welke gemeenten scoren goed op LinkedIn, Facebook en Instagram en wat is hun geheime ingrediënt?

Gemeente 's-Hertogenbosch.

8. Het (af)luisterende oor van Instagram en Facebook

Instagram en Facebook lijken altijd precies te weten waar jij op dat moment mee bezig bent. Je hebt bijvoorbeeld net een gesprek met je partner gehad over een vakantie naar Italië en als je Instagram opent, is dat het eerste wat je ziet. Luisteren Instagram en Facebook je af? Op wat voor manieren word je online gevolgd? Ontdek het hier.

Geluidsopname telefoon ter illustratie van Facebook en Instagram die afluisteren

9. SEA-trends voor 2024: een compleet overzicht

Binnen de SEA-wereld gaan de ontwikkelingen hard. In dit artikel kijkt Michelle de Zeeuw terug op 2023 en kijkt ze vast vooruit naar 2024. Wat zijn de belangrijkste trends waar je straks als SEA-specialist rekening mee moet houden? Lees hier alle 7!

SEA bron: Dmitry Demidovich / Shutterstock.com

bron: Dmitry Demidovich / Shutterstock.com

10.Gmail & Yahoo scherpen de regels aan: de gevolgen voor jouw e-mailmarketing

Vanaf februari 2024 scherpen Gmail en Yahoo hun regels aan in een nieuwe poging spam te bestrijden. Lees hier wat je als e-mailmarketeer allemaal moet weten en wat de gevolgen voor jou gaan zijn.

Gmail-spam

Dit was de top 10 van oktober 2023. Ben je benieuwd naar de populairste artikelen van de andere maanden? Die vind je hier.