Content

Best of november: trends voor 2019, SEO & de Marketing Bullshit Bingo

0

Voor de laatste keer in 2018 blikken we terug op de bestgelezen artikelen van de afgelopen maand. Het zal je misschien niet verbazen dat trends, tips & tricks voor volgend jaar een aanzienlijke rol spelen in deze top 10 van november. Maar ook e-mail komt terug, evenals SEO, design en (content)marketing. Op naar een minstens net zo inspirerend 2019!

1. LinkedIn in 2019: de trends & 5 nieuwe functionaliteiten

Groei van het aantal leden, minder bereik voor grootgebruikers en video als onmisbare contentvorm. Het zijn slechts drie van de trends die auteurs Sebastiaan en Judith aan LinkedIn koppelen voor 2019. Hoe speel je het best in op deze ontwikkelingen? En welke nieuwe features kunnen we van het social-platform verwachten?

2. Vijf contentmarketing-trends voor 2019

Is contentmarketing nu de hype voorbij, of zit het vak nog in de luiers? Daar zijn de meningen nog altijd sterk over verdeeld. Volgens auteur Lynsey blijft content in 2019 in elk geval ‘king’. Daarbij zou de samenwerking tussen marketeers en verhalenvertellers hoog op de agenda moeten staan volgens expert Cor Hospes. Welke trends kunnen we nog meer verwachten volgend jaar? En wat kunnen we leren van merken als Nike, Amazon & Zeeman?

contentmarketing-trends-20193. Google Maps verhoogt prijzen: de alternatieven in kaart

Ben jij fervent gebruiker van Google Maps? Let dan op: Google staat op het punt het verdienmodel aan te passen. Lees: een prijsverhoging van 1400 procent is niet onrealistisch. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, die auteur Michael in dit artikel overzichtelijk in beeld brengt – inclusief de grootste verschillen tussen de kaartenaanbieders.

google maps4. SEO-analyses & -acties die je maandelijks moet uitvoeren

Heb jij bloed, zweet en tranen geïnvesteerd in het SEO-proof maken van je site? Fijn, dan kun je nu achterover leunen. Toch? Niet helemaal. Je website verandert en ook de SEO-wereld blijft in ontwikkeling. Het is dus slim om maandelijkse enkele checks te doen, om zeker te weten dat je je positie in Google behoudt. Auteur Kay zet de belangrijkste analyses en acties op een rij.

seo analyse5. De Marketing Bullshit Bingo: speel jij mee?

Het zit in het DNA van marketeers zaken zo mooi mogelijk te verpakken. Storytelling, customer experience en employee advocacy… jij weet wat je ermee bedoelt, maar geldt dat ook voor je doelgroep? Met alleen ‘interessantdoenerige’ woorden bereik je volgens auteur Jacco weinig. Tijd voor de Marketing Bullshit Bingo!

De Marketing Bullshit bingo header6. SEO in 2019: 7 belangrijke punten om mee te scoren

Nog even over SEO: ook in 2019 zullen er nieuwe ontwikkelingen op ons pad komen die om een andere focus en werkwijze vragen, bijvoorbeeld op het gebied van betrouwbaarheid, user experience en voice search. Wat zijn de zeven belangrijkste SEO-aandachtspunten voor volgend jaar? Auteur Mark zette ze voor je op een rij.

SEO-trends-2019-header7. Verras je ontvangers met interactieve e-mails

Interactieve e-mails kunnen dé manier zijn op op te vallen tussen al die andere mailings. Maar hoe pas je het toe? Nou, bijvoorbeeld met gifjes, een cinemagraph, games of een beoordelingselement. Auteur Elke vertelt je alles over hoe je jouw e-mailmarketing toekomstbestendig maakt met interactieve mailings.

8. Het See Think Do Care-model 2.0: een intentie-gedreven strategie

Als marketeer ben je dagelijks bezig met de vraag hoe je met zo min mogelijk budget toch de juiste bezoeker op het juiste moment bereikt. Een manier om dit aan te vliegen is het See Think Do Care-model. Maar dan wel toegepast op basis van de achterliggende intentie van je potentiële klant, aldus auteurs Charlotte en Bart.

funnel see think do care9. Dit zijn de privacyregels bij e-mail, nieuwsbrieven en sales funnels

E-mailmarketing biedt veel kansen, maar om de doelgroep te bereiken worden volgens auteur Charlotte vaak geniepige methoden gebruikt, die met de komst van de AVG soms zelfs illegaal zijn geworden. Dat kan anders. In dit artikel vind je enkele handvatten voor het (legaal) bereiken van zoveel mogelijk (sales)resultaat met jouw e-mails.

10. Hé designer, leer eens van deze fouten

Ervaring is de beste leermeester, maar waarom zou je alles zelf moeten uitvinden (en eventueel verpesten)? Om jou als designer op weg te helpen, deelt auteur Willem in dit artikel de valkuilen waar hij de afgelopen acht jaar zelf tegenaan liep. Lees en leer!designer

Tot zover de laatste top 10 van dit jaar. Hopelijk heb je iets gehad aan alle tips & tricks. Alvast een mooie jaarwisseling gewenst en tot in 2019!