Social media

Het beste van 2021: top 10 artikelen over social media

0

Nieuwe features op Instagram, de opkomst van Clubhouse en de nieuwste trends en onderzoeken. We zetten de top 10 artikelen over social media van 2021 op een rij. Laat je inspireren door trends, tips en handige infographics.

10. Dit is hoe laat & hoe vaak je het beste post op social media [infographic]

De activiteiten op social media gaan 24/7 door. Maar wat zijn de beste dagen en tijdstippen om een bericht te plaatsen op verschillende socialmedia-platformen? En hoe vaak kun je dat het beste doen? Deze infographic helpt je op weg.

Hoe vaak & hoe laat posten op social media

9. Dé socialmedia-trends voor 2022: voice, metaverse & TikTok de nieuwe zondebok

Wat zijn de belangrijkste socialmedia-trends in 2022? Sjef Kerkhofs (DailyDialogues) deelt 7 opvallende ontwikkelingen met je. Zo gaat targeting terug naar de basis én in een nieuw jasje (door het verdwijnen van third-party data) en kunnen we nog meer features voor social commerce verwachten.

Mensen met Virtual Reality brillen bij socialmedia-trends 2022

8. Zo maak je powerposts op LinkedIn [10 concrete tips]

Weet jij altijd de aandacht van je LinkedIn-volgers te trekken met je posts? Soms is het best lastig om een treffende post op te stellen. De 10 tips in dit artikel helpen je hierbij. Ken je bijvoorbeeld de 4-1-1-regel? “Deel 4 keer waarde en kennis, plaats daarna één commerciële post vanuit je bedrijf of jezelf waarin je iets vraagt of aanbiedt en deel daarna een meer persoonlijke post over jezelf, waardoor mensen je beter leren kennen.”

LinkedIn op telefoon.

7. Het einde van Facebook adverteren? Wat je moet weten over de Apple iOS 14-update

Paniek! De iOS 14-update van Apple zorgde ervoor dat Facebook (en andere social media) de resultaten van advertenties niet meer goed kunnen meten. Wat houdt deze update in en wat betekent het voor marketeers?

Facebook wordt doorgekrast op iphone.

6. Likes verbergen op Instagram & Facebook: hoe en waarom

In mei werd bekend dat je likes op Instagram en Facebook kunt verbergen. Zowel de likes op je eigen posts als de likes op posts van de personen die jij volgt. Hoe stel je dit in? En waarom zou je er eigenlijk voor kiezen? De meningen van de reageerders verschillen: de één gaat ervan uit dat mensen hun likes gewoon aan laten staan, terwijl de ander na het lezen van het artikel haar likes direct uitzette.

Likes in een machine.

5. Clubhouse: de nieuwe audio-hype in socialmedialand

Begin 2021 schudde social audio-app Clubhouse het socialmedia-landschap op. Maar wat kun je er precies mee? Met welk socialmediakanaal is Clubhouse te vergelijken? En de hamvraag: is deze app de download waard? Mijn collega Sanne dook erin.

Meer Clubhouse-leestips: na de hype kwam de kritiek (privacy-problemen) en stevige concurrentie van ander social media, zoals Instagram, Twitter en Facebook.

Foto van de app Clubhouse.

4. LinkedIn in 2021: 4 trends & 7 nieuwe functionaliteiten

De vele (officieel verboden) automation-tools, de blijvende stijging in het aantal gebruikers en het Company Engagement Report: dit en meer lees je terug in dit uitgebreide LinkedIn-overzicht.

Een reactie: “Ik ben heel benieuwd naar de product pages. Jaren terug had LinkedIn die ook en gebruikte ik ze graag, vooral omdat mensen er vanuit hun LinkedIn profiel testimonials voor een specifiek product konden geven. Dat oogde betrouwbaar en persoonlijk.”

Voorspellingen LinkedIn 2021

3. Instagram stopt met swipe-up voor Stories, zo gebruik je de link-sticker

In augustus werd bekend dat Instagram ging stoppen met de beruchte swipe-up bij Stories. Deze functie is vervangen door de link-sticker. Voorheen alleen beschikbaar voor accounts met een blauw vinkje en 10.000 volgers. Maar inmiddels kunnen alle accounts hier gebruik van maken. Handig!

De swipe-up functie van Instagram.

2. Het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2021 [infographic]

Een ongelukkig uitgesneden header op LinkedIn of Story op Instagram is verleden tijd! Check alle socialmedia-afmetingen per kanaal in dit handige  overzicht.

Social media logo's op smartphone

1. TikTok & Pinterest (!) grootste verrassingen in socialmedia-onderzoek 2021

TikTok blijft extreem hard groeien, Pinterest heeft een opleving en meer interessante resultaten uit het socialmedia-onderzoek van Newcom Research.

Gebruik totaal van social media van Newcom.

We zijn benieuwd wat 2022 gaat brengen!