Digital marketing

Top 10: stop met stockfoto’s, 21st century-skills & alles over social media

0

Met slechts 28 dagen was februari een korte maand, maar dat betekent niet dat je minder artikelen kon lezen op Frankwatching. Integendeel zelfs, afgelopen maand kon je maar liefst 80 artikelen lezen. En dat ging over veel verschillende onderwerpen. Van social media tot skills uit de 21ste eeuw waarmee je scoort op je werk. In dit artikel blikken we terug op de 10 best gelezen artikelen van februari. Wat was jouw favoriet?

1. 11 skills uit de 21st century waarmee jij scoort op je werk

Dat je ‘handig moet zijn met computers’, zodat je bijvoorbeeld mooie Powerpoint-presentaties kunt maken, is allang verleden tijd. Welke skills zijn voor jou als marketing- of communicatieprofessional belangrijk in de 21ste eeuw? In dit artikel vind je 11 vaardigheden die vandaag de dag essentieel zijn.

2. 7 redenen waarom je vandaag nog wilt stoppen met stockfoto’s

Tanden zijn hagelwit, maatpakken zitten als gegoten en de eeuwige glimlach lijkt in het gezicht te zijn gebeiteld. We hebben het over stockfoto’s. Het gebruik van stockfoto’s heeft veel voordelen: goedkoop, zonder bijbetaling te gebruiken en de keuze is gigantisch. Maar volgens Rutger Steenbergen pleit er ook veel tegen deze stockfoto’s. In dit artikel geeft hij 7 redenen waarom stockfoto’s stom zijn (én geeft hij praktische tips hoe het beter kan).

stockfoto callcenter header

3. Met deze knop krijg je snel meer likes op je Facebookpagina [how to]

Snel meer en gratis likes voor je Facebookpagina binnenhalen? Dat kan op veel verschillende manieren. Maar het liefst wil je likes van mensen die passen bij jouw doelgroep. Hans Boersma heeft daarvoor een handig trucje, wat voor veel mensen een nog onbekende functionaliteit is. Ben jij al aan de slag gegaan met de discreet weergegeven uitnodigen-knop?

4. Waarom je Instagram Stories moet inzetten voor storytelling

Toen Instagram een halfjaar geleden met Instagram Stories kwam, waren we nog erg sceptisch. Ondertussen hebben we onze mening bijgesteld en is Stories al een flink aantal functies rijker. In dit artikel legt Kim Stolk uit waarom Stories werkt voor het delen van verhalen én legt ze uit hoe je een verhaal start, zodat jij ook aan de slag kunt.

5. Zo gebruiken verschillende generaties social media [infographic]

Iedereen die zich bezighoudt met marketing en communicatie houdt zich bezig met de doelgroepen. Maar weet je wel waar jouw doelgroep zich online bevindt? Op welk socialmedia-kanaal kun je bijvoorbeeld het beste de babyboomers bereiken? In dit artikel vind je een handige infographic.

6. 10 websites waarop je gratis leert programmeren

Je hebt het perfecte idee voor een gave website of app. Natuurlijk wil je daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Waarom leer je dan niet zelf om te programmeren? In dit artikel vind je 10 handige websites waar dat kan.

programmeren

7. Social media: 11 artikelen waarmee jij weer up to date bent

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel! Begin februari stond Frankwatching daarom in het teken van social media. Tijdens deze week kon je alles lezen over het inzetten van social media voor organisaties, maar las je ook over hoe je zelf je socialmedia-kanalen kunt inzetten voor social selling. Met deze 11 artikelen over social media ben je helemaal op de hoogte.

social media muis header

8. Nofollow-links: zo voorkom je een penalty van Google

Backlinks zijn goud waard als het gaat om je zichtbaarheid in zoekmachines. Maar let op, daar zijn wel enkele spelregels aan verbonden. Kim Waninge legt in dit artikel alles uit over nofollow-links. Wanneer zet je het bijvoorbeeld wel en niet in, en hoe doe je dat? En… hoe voorkom je een penalty van Google?

9. De visuele revolutie van 2017: dit zijn de trends in beeldtaal

Er zijn redenen genoeg waarom je als contentmaker aan het experimenteren moet slaan om je eigen beeldtaal te ontwikkelen. Maar wat zijn de ontwikkelingen in foto- en videobewerkingsapps? Naast onderstaande video, waarmee je in nog geen anderhalve minuut op de hoogte bent, vind je in het artikel alle trends op een rij én word je getipt op 10 handige beeldbewerking-apps.

Accepteer cookies

10. 5 online videotrends die je in 2017 in de gaten moet houden 

Last but not least een artikel over videotrends in 2017. Wat staat online video nog te wachten in de rest van 2017? Eva Hekman bespreekt 5 trends voor online video die je in 2017 in de gaten moet houden, en die je het liefst ook zelf moet uitproberen. Ben jij er al mee aan de slag gegaan?

Dit was ‘m alweer, de top 10 van februari. Welk artikel is jouw favoriet? De maand maart staat in het teken van onze afgelopen themaweek jongerenmarketing. Ongetwijfeld vind je in de volgende top 10 artikelen terug over dit thema. Ben je benieuwd naar de top 10 van vorige maand? Bekijk dan hier de top 10 van januari.