Digital marketing

Dé online trends & ontwikkelingen voor 2018

0

Wat brengt 2018? De redactie van Frankwatching zet voor jou de opvallendste trends op een rij voor online marketing en communicatie, social media en SEO. Onze belangrijkste experts delen met jou hun visie op deze ontwikkelingen en geven je handige tips mee. Lees & noteer, zodat jij straks de know-it-all held van het kantoor bent.

De belangrijkste online trends & ontwikkelingen

Het einde van 2017 en het begin van 2018 brengt onvermijdelijk veel voorspellingen met zich mee. Deze artikelen gaan verder dan een glazen bol, ze benoemen belangrijke ontwikkelingen die je in de gaten moet houden voor je eigen online strategie. Het is onmogelijk om al die prachtige artikelen hier op te sommen, dus check vooral ook het complete trendsoverzicht (en abonneer je meteen op de alert, zodat je de volgende artikelen niet mist 😉 ).

Deze 7 trends bepalen de digitale wereld in 2018

“2018 in een notendop: playtime is over“, aldus Bart ter Steege (managing partner bij Jungle Minds). Tech-optimisme maakt plaats voor bewustwording, we gaan dit jaar zowel de kansen als de gevaren van digitalisering zien. Lees waarom crypto meer is dan een bubbel, hybride teams in opkomst zijn en hoe brand design een nieuwe uitdaging kan verwachten door slimme assistenten.

De 7 belangrijkste online marketingtrends

Alles op het vlak van online marketing zal dit jaar draaien om personalisatie. Wellicht heb je dit al hoog op je agenda staan, maar hoe staat het ervoor met ephemeral marketing en account based marketing? Toets je marketingplan of -strategie eens aan deze trends van Maarten Labots, Dave de Geus en Ruth Griffioen van Timm & Pimm.

Extra tip: Joris Toonders (oprichter Yonego) deelt een terugblik en zijn voorspellingen voor 2018 in zijn jaarlijkse topstuk over de online marketingtrends. Deze mag je niet missen!

Vloggend personeel: dé contenttrend

Ik vlog, jij vlogt, iedereen gaat vloggen. Vloggen maakt de overstap naar de zakelijke wereld met vloggers bij de politie, de zorg en zelfs in het gevangeniswezen. Met vloggend personeel overtuig je het beste én trek je nieuwe medewerkers aan. Laat je inspireren door de voorbeelden van Kirsten Jassies (socialmedia-expert en trainer) en ga zelf aan de slag!

10 webdesigntrends

Wat brengt 2018 voor webdesign? Duotone, geometrische lettertypes en duimvriendelijke navigatie passeren de revue in dit schitterende artikel van Désirée Battjes en Mandy Janssen van Kees™ Internetbureau. Voeg jij het komende jaar een vleugje Heartwood aan je site toe?

Hoe begin je met bitcoin en cryptotraden?

Crypto is een hype, iedereen lijkt wel in te stappen. Daarom willen we dit artikel niet in dit overzicht laten ontbreken. Roman Markovski helpt je op weg met je eerste stappen in de wereld van cryptocurrency. Veel succes & HODL!

GDPR: ben je er klaar voor?

Staat er op 25 mei 2018 al een groot kruis in je agenda? Vanaf deze dag gelden er in alle EU-landen nieuwe regels voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent GDPR (of AVG) voor jouw organisatie?

In deze Collectie vind je nog meer handige artikelen over GDPR om je verder in te lezen. Wil je liever in een uur bijgepraat worden? Bekijk dan het webinar met juriste Charlotte Meindersma.

Webinar GDPRNog 3 andere trends die je niet mag missen:

Voor meer artikelen, bekijk het gehele trendoverzicht.

Social media & messaging

Gaat het op social media om de warme relatie die je met anderen aan kunt gaan, of toch om keiharde cijfers? En hoe gaan we om met het dalende organisch bereik, moeten we dit jaar vol op adverteren inzetten? Deze artikelen helpen je richting te geven aan je socialmedia-strategie in 2018:

Opvallende socialmedia-trends

“Social media zijn bereikmedia geworden, waar met gerichte targeting zichtbare resultaten kunnen worden behaald”, aldus Sjef Kerkhofs (eigenaar Daily Dialogues). In zijn artikel voorspelt hij dat we dit jaar met een grondige, kritische blik naar de performance van social media gaan kijken. Maak jij al meer budget vrij?

13 socialmedia-trends voor 2018Bianca van de Ketterij deelt ook een handige infographic met socialmedia-trends voor 2018. Doe er je voordeel mee!

Trends & uitdagingen voor klantcontact

Social media en social messaging bieden veel kansen voor communicatie, marketing, reputatiemanagement, sales en customer service. Welke trends en uitdagingen zullen het klantcontact dit jaar gaan veranderen? Verschillende experts delen hun visie met je.

Trends in social advertising

Marketeers geven steeds meer geld uit aan social advertising, maar betaalt het zich uit? In dit artikel lees je over 5 belangrijke ontwikkelingen voor adverteren op social media. Zoals local advertising en social shopping.

Wist je trouwens dat je tegenwoordig dynamische advertenties op Facebook kunt inzetten? Dit artikel vertelt je er alles over en legt je meteen uit hoe het werkt.

Tip: het ultieme overzicht van alle socialmedia-afmetingen voor 2018

Het is een hele klus om je content op verschillende social media te posten, en dan veranderen ook nog eens de afmetingen voor afbeeldingen regelmatig. Geen nood! Deze infographic helpt je uit de brand en toont handig alle afmetingen in één overzicht.

Het jaar van Facebook

In de 13 socialmedia-trends van het jaar kwam Facebook al veelvuldig aan bod. De reus wist ook in 2017 het hoofd boven water te houden en stoomt door in 2018. In de afgelopen tijd kwamen een aantal artikelen over Facebook voorbij, die je bijpraten over het algoritme (en onze haat-liefdeverhouding ermee):

Ook in 2018 zal Facebook ongetwijfeld vaak in het nieuws komen, goed of slecht. Abonneer je snel op de alert om geen bericht te missen.

SEO: ontwikkelingen, onderzoek & actielijstje

Omdat SEO zo’n populair onderwerp is op Frankwatching, willen we daar ook zeker even speciaal aandacht aan geven. Deze 3 artikelen raden we je aan om het jaar mee te starten:

Voice search, SEO & conversieoptimalisatie in 2018

Voice search verandert de manier waarop we zoeken. Waar moet je rekening mee houden voor SEO? Rosanne van Staalduinen (Buro Staal) bespreekt in dit artikel haar belangrijkste learnings die ze bij YoastCon opdeed op het gebied van voice search, SEO en conversieoptimalisatie.

voice searchSEO zonder tools: kom hoger in Google met gezond verstand

Trucjes, strategieën en honderden tools: volgens Rutger Steenbergen (SEO Zwolle) voel je je als SEO’er soms meer programmeur dan marketeer. Hij deelt in dit artikel 7 denktips om met je gezonde verstand hoger te komen in Google. Inclusief actiepunten waar je direct mee aan de slag kunt!

Hoe ziet de ultieme page title & meta description eruit? [SEO-onderzoek]

Weet jij vanaf Google de juiste mensen naar je site te lokken? Brenth Dijkgraaf (Invest Online) deed onderzoek naar paginatitels en meta descriptions. Hij deelt zijn belangrijkste bevindingen met je in dit artikel (met handige infographic met tips). Loop hierna eens de paginatitels en meta descriptions op je eigen site na. Wie weet kun je jouw teksten nog wat aanscherpen?

De ontwikkelingen op het gebied van SEO staan natuurlijk ook niet stil. Check vooral het overzicht met alle SEO-artikelen om je verder te verdiepen.

Hop, 2018!

Met het lezen van dit overzicht kom je een eind op weg, maar de online ontwikkelingen gaan doorrr. De experts zullen je via Frankwatching dagelijks op de hoogte houden van trends, ontwikkelingen en handige tips & tricks delen. Als je niks wil missen, abonneer je dan vooral ook op de nieuwsbrief. En dan rest mij niks anders dan je heel veel succes te wensen. Hop, 2018!